How I Met Your Mother

Jeg har sett alle sesongene fra 1 til 5!

Svitsjer man gjennom TV-kanalene etter noe lett underholdning, er det mye å finne – men ikke nødvendigvis like mye kvalitet. Vi tenker tilbake på de gode gamle dager da de virkelige morsomme sitcomsereiene dominerte … eller skifter over til TV2 på ettermiddagen. For min generasjon var det – og er det fremdeles de tre store som gjelder. Hvorvidt de er de store eller ikke avhenger av det subjektive synet, men dette er i alle fall min liste: Friends, Scrubs og That 70’s Show. Grunnen til at jeg skriver var er at de alle er avsluttede serier. (Og uansett hva IMDb sier: Scrubs sluttet etter sesong 8!)

Utenom disse seriene er det lite nytt å finne. Man kan se Kongen av Queens, Fraiser, Two And A Half Men eller Dharma og Greg, men personlig er jeg ikke storfan av disse – det er lett underholdning.

Så var det da jeg kom over en anmeldelse av tredje sesong av How I Met Your Mother. Jeg hadde observert tittelen i det jeg bladde meg gjennom, men aldri helt gitt det noen sjanse. Anmeldelsen var strålende og jeg bestemte meg for å kjøre en ”all in”! Jeg lastet ned kjøpte alle fem sesongene og begynte fra begynnelsen. Etter tre uker har jeg kommet meg gjennom alle, og det var på tide! For jeg var totalt hekta og det var vanskelig å la være å hoppe til neste episode. TV-seirer som dette gjør deg totalt asosial.

Ok, hva er det som gjør HIMYM til en så fantastisk bra serie? Ser du på plottet virker det som en dårlig kopi av Friends – og alle andre komiserier: en gjeng kamerater lever sitt ”hverdagslige” liv i New York, har en diger leilighet de stort sett tilbringer mesteparten av tiden i, har et fast utested de henger på og bruker mesteparten av fritiden på dating. I karakterregisteret har vi hovedpersonen som er snill, men uheldig i kjærlighetslivet – en ekte romantiker som til dels også er forelsket i en annen karakter: den vakre, karrierefokuserende jenta. Så har vi paret som ingen kan skille fra hverandre; de som alltid gir råd når nøden er som størst. Og sist, men ikke minst, den evige playboyen som bruker 90 % av livet sitt på å sjekke opp damer.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Virker kjent? Selvfølgelig! Det er en oppskrift som er bombesikker. Likevel er det ikke helt likt. HIMYM har en rammehistorie som setter serien i et helt annet perspektiv. Mens mange sitcomserier definerer en setting, og lager episoder ut i fra det, har denne serien en sammenhengende historie. For som tittelen sier: serien handler om hvordan jeg møtte moren din. Vi møter altså Ted Mosby i 2030, som skal fortelle barna sine den episke historien om hvordan han møtte moren deres. Og det er slettes ingen enkel historie. Dette gjør at vi får en begynnelse og slutt. Vi vet at det må ende, og vi begynner derfor å lete etter spor som leder oss mot slutten, akkurat som en vanlig TV-serie.

Det at det hele tiden brukes en fortellerstemme gjør at vi får den samme, litt filosofiske effekten som vi finner igjen i serier som Scrubs, Desperate Housewifes, Greys Anatomy og så videre …

På mange måter kan man si at HIMYM følger Friends i form og Scrubs i tematikk.

En annen ting som gjør denne series så spesiell er fortellerteknikken. Det fortelles ofte med meget rask klipperytme og bruker ofte meget kreative løsninger for å illustrere et poeng. Flashbacks brukes hele tiden og vi hopper mye i tid.

Uansett er det den fantastiske klisjéfrie dialogen som gjør denne serien til en veldig vellykket komedie. Det er pent sagt en veldig morsom serie. I tillegg får man et forhold til karakterene det er få andre som gir. I øyeblikket kommer jeg på to serier med karakterer du blir så godt kjent med som denne; og de har jeg allerede nevnt ved flere anledninger her i teksten.

Og i disse dager har sesong 6 begynt å rulle ut, for historien er langt fra ferdig fortalt (selv om vi begynner å nærme oss).

Konklusjonen er: Suit up! Download Buy the show, because this is absolutely LEGEND- wait for it –DARY!