Spektralstein

En filmatisering av Jo Nesbøs novelle Spektralsten fra 2006.

I anledning artikkelen om Hodejegerne, der jeg blant annet presiserte at det var den første filmatiseringen av en Jo Nesbø-bok, vil jeg bare få komme med en liten bemerkning. Dette er den første filmatiseringen av en roman av Jo Nesbø, men en av hans noveller, nemlig «Spektralstein», (som ble publisert i en eller annen landsdekkende avis for en del år tilbake), ble nemlig filmatisert av meg og en klassekamerat fra ungdomskolen, Øyvind Ytterhaug. Dette foregikk i anledning en filmlinje på Kulturskolen i Molde, med regissør Svein Rune Nyland og fotograf Svein Roger Ivarsson som veiledere.

Det skal kanskje påpekes at dette var en film i min spede filmbarndom, så kvaliteten er sådan. Filmen har for øvrig ligget på YouTube i snart fire år, uten ekstremt mye respons, så jeg tenkte å hente den opp igjen nå. Bildekvaliteten er også ganske dårlig, da den ble lastet opp før YouTube hadde mulighet til å tilby høyere kvalitet.

Novellen er det dessverre ganske vanskelig å få tak i. Jeg har den liggende på en harddisk, men på grunn av diverse lover om rettigheter, kan jeg dessverre ikke legge den ut for allmennheten.

Du kan i det minste få se filmen her, (selv om jeg lover deg at novellen er vesentlig mye bedre), som også bryter en og annen opphavsrettslov, men som YouTube ikke har funnet ut av enda. Unnskyld!

Medvirkende skuespillere er:
Hans Olav Ytterhaug
Jim Roar Staven Sporsheim
Jenny Elise Eikrem

Har for øvrig ikke snakket med noen av skuespillerne på lenge, så hvis det skulle være misnøye mot at filmen ligger ute på Internett, evt. at navn blir nevnt eller lignende, er det bare å ta kontakt.