‘A Serbian Film’ har blitt forbudt i Norge

Som Filmpolitiet skriver på sine sider så har A Serbian Film blitt totalforbudt i Norge.

Mediatilsynet sier at den bryter to av straffelovens paragrafer:

«Paragraf 204a omhandler seksuell fremstilling av mindreårige, mens paragraf 382 omtaler ekstreme voldsskildringer.»

Fengsel på inntil 6 måneder vil kunne bli gitt til de som selger eller distribuerer filmen, men ikke til de som allerede har filmen.

Vi anmeldte A Serbian Film tidligere og ga den terningkast 4. Vi påpekte at den hadde noen sterke scener, men er ikke helt sikker på om den burde bli forbudt. Ja den har innholdet som mediatilsynet påpeker, men stilen og holdningene protagonisten har til dette gir oss ett klart inntrykk av at ingen av delene er en god ting og opprettholder dermed noe moral.

I den sammenhengen lurer vi på hva våre lesere synes. Tar filmen opp moral rundt tema det kan være vanskelig å snakke om, eller er det rett og slett en film som er moralsk forkastelig og som aldri burde blitt laget? Kjør diskusjon!