Topplisten 2012

Topplisten for 2012 er lang og omstendelig, men er definitivt en liste verdt å sjekke ut, for året vi nå går ut av har sannelig bydd på mye bra!

Med denne listen mener jeg at 2012 har vært et godt filmår. Hvor godt må nesten ettertiden dømme. Det var på forhånd forventet at dette året ville bli et stort filmår, men min opplevelse var faktisk det at det ikke var de med størst forventninger til som var de filmene som sitter sterkest på minnet. Det var de mindre overraskelsene underveis som får definere 2012. Og med det ser jeg derfor veldig positivt på det kommende året. Jo, det er mange filmer det er knyttet store forventninger til, (nå aller først er det selvfølgelig Quentin Tarantinos Django Unchained som står øverst på forventningsskalaen, og senere får vi P.T. Andersons The Master, forhåpentligvis Lars von Triers Nymphomaniac-prosjekt og selvfølgelig Hobbiten: Smaugs Ødemark), men jeg tror også det vil komme masse filmoppdagelser underveis som jeg enda ikke aner noe om, men som vil være gledelige overraskelser.