Se traileren til Isle of Dogs, møt animatør Aya Suzuki i Fredrikstad

Den internasjonale animatøren Aya Suzuki gjester Fredrikstad Animation Festival i november, og leder et verksted i samarbeid med Amandus. Den japansk-britiske animatøren arbeider for tiden med Wes Andersons nyeste film, Isle of Dogs.

Wes Anderson (Moonrise Kingdom, The Grand Budapest Hotel) returnerer til animasjonsfilmen etter Den fantastiske Mikkel Rev fra 2009, med en film om hunder i Japan. Den fornøyelige traileren ble nettopp sluppet, og du kan se den over her.

Filmens offisielle synopsis har også blitt sluppet, og lyder som følger:

ISLE OF DOGS tells the story of ATARI KOBAYASHI, 12-year-old ward to corrupt Mayor Kobayashi. When, by Executive Decree, all the canine pets of Megasaki City are exiled to a vast garbage-dump called Trash Island, Atari sets off alone in a miniature Junior-Turbo Prop and flies across the river in search of his bodyguard-dog, Spots. There, with the assistance of a pack of newly-found mongrel friends, he begins an epic journey that will decide the fate and future of the entire Prefecture.

Filmen har ikke et rent lite stjernegalleri med på laget: Scarlett Johansson, Bryan Cranston, Tilda Swinton, Edvard Norton, Jeff Goldblum og selvsagt Bill Murray er bare noen av store navn på rollelisten.

Animatør Aya Suzuki har vært med i produksjonen av filmen, og har i tidligere arbeidet på filmer som Vinden stiger av Hayo Miazaki, Illusjonisten av Sylvain Chomet, og Mamoru Hosodas Wolf Children. Hun kommer til Fredrikstad 11.-12. november for å lede et verksted for unge talenter innen animasjon i alderen 16-20 år.

Kurset arrangeres som et samarbeid mellom Fredrikstad Animation FestivalE6 Østfold Medieverksted og Amandus – Lillehammer Internasjonale Studentfilmfestival.

Du kan melde deg på kurset her. Det er begrenset med plasser på kurset. Påmeldingsfristen er 15. oktober.

Tegninger av Aya Suzuki
Tegninger av Aya Suzuki

Artikkelen var originalt publisert på Amandus Input, og er postet her med tillatelse.